PEUGEOT DRIVING ACADEMY

Bedrijven > Veiligheidsopleidingen > Coaching defensief rijden

Cursus filosofie

Met onze training kunt u uw werknemers bewust maken van de noodzaak om zich veiliger en verantwoordelijker te gedragen op de openbare weg.

De verkeersveiligheidstraining omvat ook een audit op basis van de meest voorkomende ongevallen, met een focus op het identificeren van risicovolle situaties. Deze is gebaseerd op de ervaring van de deelnemers en maakt het mogelijk om correcties aan te brengen voor elk individu.

In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan nieuwe rijhulptechnologieën, beter bekend als ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Een korte presentatie van de belangrijkste systemen stelt bestuurders in staat om ze verstandig te gebruiken in de verschillende situaties die ze op de weg tegenkomen.

Programma

Na een theoretische training op basis van voorbeelden uit de praktijk, gaan de deelnemers de weg op voor een rondrit waarbij ze worden aangemoedigd om te denken in termen van vermijdbaarheid in plaats van aansprakelijkheid. De adviezen die tijdens de cursus worden gegeven, zijn gebaseerd op de meest voorkomende ongevallen op onze wegen. Het advies is voornamelijk gebaseerd op wantrouwen, concentratie, observatie, anticipatie en vooral kennis van de meest voorkomende ongevallen. 

Het gebruik van ADAS-systemen speelt ook een belangrijke rol. We bevinden ons momenteel in een overgangsperiode van conventionele auto's naar volledig autonome voertuigen. De auto's van vandaag zijn al uitgerust met bepaalde rijhulpsystemen en het is belangrijk dat bestuurders zich volledig bewust zijn van de grenzen van het gebruik ervan.

Praktische details

Onze professionele coach bezoekt uw bedrijf. De training kan dus in een vertrouwde omgeving plaatsvinden.

De opleiding vindt plaats in het voertuig van de werknemer. Zo zijn ze perfect vertrouwd met het transportmiddel.

De standaard training duurt 1 uur en 45 minuten. De trainer kan dus 4 deelnemers per dag begeleiden. 

Deze duur kan worden aangepast aan de behoeften, maar 1 uur en 45 minuten is voldoende om het rijgedrag te beoordelen en te corrigeren.

Prijzen overeen te komen met onze verkoopafdeling

We raden je aan contact op te nemen met onze verkoopafdeling om je training te plannen.

T: 080 799 777 - info@peugeot-driving-academy.be

 


Volgende data


Wij raden u aan om ons commercieel departement te contacteren teneinde uw opleiding in te plannen. T: 080 799 777 - info@peugeot-driving-academy.be